2010-04-21 15:30:18• hírek • Szatmar.ro

Civilizáltabb Szatmárnémeti

Új szelektív hulladéktározói lesznek Szatmárnémetinek, tájékoztatta a Szatmár.ro-t Ilyés Gyula polgármester szerdai sajtótájékoztatóján.

Múlt hét pénteken a város polgármestere Sorin Cristian Popescu, az Ecorom ügyvezető igazgatójával találkozott. A megbeszélés alkalmával egy protokollumot írtak alá, melynek értelmében Szatmárnémeti több szelektív tározóhoz jut.
Ilyés elmondta, ennek legfontosabb hozadéka az, hogy a lakosok számára biztosítva lesznek a szelektív hulladékgyűjtés számára fontos tározók.

Az Ecorom mindezért cserébe bizonylatot vár a várostól arról, hogy milyen mennyiségű hulladékot, pillepalackot gyűjtött össze. Ennek hátterében az áll, hogy a csomagolást gyártó cégek, illetve az ezeket a termékeket felhasználó vállalatok kötelesek bizonyos mennyiségű hulladékgyűjtésről szóló bizonylattal rendelkezniük.
Ez a partnerség tehát a város számára jó, mivel ingyen jut szelektív tározókhoz, az Ecoromnak pedig szintén előnyös, hiszen a tározókért cserébe megkapják a számukra szükséges bizonylatot. A szemetesek tulajdonjoga továbbra is az Ecoromot illeti, Szatmárnémeti csak használatra kapja ezeket. 

Természetesen ezért cserébe a megyeközpontnak kötelezettségei is lesznek a mennyiséget illetően, előfordult ugyanis már más városok esetében, hogy ezeket a tározókat visszakérték, mivel nem sikerült betartaniuk a megegyezésben aláírtakat.


Ezekhez hasonló tartályakba gyújthetjük majd szelektált hulladékunkat
Ezekhez hasonló tartályokba gyűjthetjük majd szelektált hulladékunkat


Ezzel a partnerséggel nyer a város, hiszen a szelektív hulladékgyűjtésére szükséges tartályokat amúgy is be kellene szerezni, így viszont ezekhez ingyen jut hozzá. A színes, zárt konténereket a város tizenöt különböző pontján helyezik majd el, s a környezetért tenni akaró személyek hulladékukat üveg, papír, illetve pillepalackra osztva helyezhetik majd el a tározókban.

Ezek a pontok a következők:Odobescu-Baritiu (volt cirkusztér), Solidaritatii negyed, Május 14 negyed, a Titulescu tér, a Cosbuc és Iuliu Hossu utcák kereszteződése, az Udvari és Batizi úti kereszteződés, a Martirilor Deportati utca, a Libertatii tér, a 16-os, 15-ös, 14-es, 17-es negyed, a Carpati I. és Carpati II. Lakónegyedek, illetve a Vulturului es a Cerbului utcák kereszteződésében.
Az említett gyűjtőpontokon kívül tervbe van véve további kétszáz olyan is, melyeken a hulladékot szerves, illetve szervetlenre osztva gyűjtik majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: